Tre lokala cykelleder i Blekinge

Det finns massor av cykelleder i södra Sverige. Några av dem korsar Sydostleden! Förgyll och förläng till cykelsemester med en avstickare.

Mellan Karlshamn och Sölvesborg finns många avstickare. Photo: Mickael Tannus

Listerlandet

45 kilometer | Sölvesborg - Sandviken - Hällevik - Hörvik - Mjällby - Sölvesborg

När du kommer till slutet av etappen Karlshamn - Sölvesborg (Sydostleden) och cyklar över den fantastiska Sölvesborgsbron presenteras en trevlig möjlighet för att förlänga din cykelsemester i Blekinge. Rutten leder dig runt Listerlandet på landsvägar och stigar mellan fält och vackra stränder.

Läs mer och se kartor över hur du cyklar genom Listerlandet här.

Smugglarrundan

19 kilometer | Valje - Bromölla - Gualöv - Nyamölla - Valje

På den under två mil långa rundslingan passerar du både Ivösjön och “Edenryds riviera” som bjuder in till ett dopp. Du cyklar över åar och genom bruksorter. Smugglarrundan löper parallellt med Sydostleden (Sölvesborg - Kristianstad) på ett flertal ställen längs med etappen, vilket skapar perfekta möjligheter att göra en “loop”. 

Läs mer och se kartor över Smugglarrundan här.

Banvallsleden

29 kilometer | Sölvesborg - Olofström 

Cykelleden följer den gamla järnvägen. Paddla kanot i Ivösjön, handla lokala råvaror på gårdsbutikerna runt Näsum och njut av utsikten över Holjeåns vackra dalgång.

Läs mer och se kartor över Banvallsleden här.

Under året kommer vi att presentera en funktion i kartan på vår hemsida där du enkelt kan se de cykelleder som ansluter till, eller som korsar, Sydostleden och Sydkustleden. Håll utkik!